Persbericht STWT

Onderwijskwaliteit

Stichting Westelijke Tuinsteden klaar voor de Week van de Onderwijskwaliteit

Amsterdam, 6 december 2019- De zestien basisscholen van StWT zijn klaar voor de Week van de Onderwijskwaliteit. Alle zestien scholen werken volgende week onder professionele begeleiding aan plannen om de onderwijskwaliteit te handhaven in tijden van crisis en lerarentekort. Veel ouders hebben aangeboden te willen helpen. Zij hebben maandagavond een meedenkdiner.

Activiteiten
Veel organisaties hebben aangeboden om tijdens de Week van de Onderwijskwaliteit activiteiten aan te bieden voor de kinderen. Veel organisaties uit stadsdeel Nieuw-West én het centrum hebben zich aangemeld om de ouders de hand te reiken. De kinderen kunnen hierdoor deelnemen aan een zeer divers aanbod aan activiteiten waaronder dans, koken, schaatsen en creatieve workshops zoals schilderen en 3D ontwerpen. Kinderen kunnen leren schaken, ‘denken als een robot’ of Engels, Spaans of Frans leren. Het is te veel om op te noemen.

Ouders
De meeste ouders hebben met veel begrip gereageerd op de Week van de Onderwijskwaliteit. Er zijn ook enkele klachten. Met deze ouders voeren we gesprekken waardoor er meer begrip ontstaat dat het juist om de toekomst van hun kinderen gaat. Veel ouders hebben aangeboden graag te willen meewerken en meedenken. Met hen is op maandag een meedenkdiner georganiseerd. Ouders van alle zestien scholen komen bij elkaar om onder professionele begeleiding ideeën uit te wisselen.

Steun
Uit de samenleving komt er een stroom van steunbetuigingen. “Mijn Facebook en LinkedIn zijn ontploft,” zegt Joke Middelbeek, bestuurder van StWT, “het is hartverwarmend”. Velen bieden aan om gastlessen of andere ondersteuning te bieden. Een samenwerkingsverband van basisscholen in Friesland ondersteunt de Week van de Onderwijskwaliteit en vaardigt iedere dag twee mensen af die meedenken op de scholen. Ook de iPabo in Amsterdam ondersteunt de week van harte en heeft met het beschikbaar stellen van hun aula de kick-off gefaciliteerd. De komende weken roostert de iPabo docenten en studenten vrij om op een van onze scholen een leerwerkplek in te richten. Zo werkt de onderwijsinstelling daadwerkelijk mee om het lerarentekort te verminderen.

 

Noot voor de redactie:
Tijdens de Week van de Onderwijskwaliteit concentreren we ons op de inhoud. Er zijn de hele week geen interviews meer mogelijk en het is niet mogelijk om delen van de week bij te wonen. Dit geldt ook voor het meedenkdiner.

Op dinsdag 17 december tussen 17:00 en 19:00 uur zullen we de eerste resultaten presenteren in een bijeenkomst in de Tweede Kamer. Na afloop is er in het gebouw van de Tweede Kamer de mogelijkheid om interviews af te nemen. De delegatie van StWT bestaat uit Joke Middelbeek (bestuurder), directieleden, leerkrachten en ouders.

Voor meer informatie belt u naar 06 47 77 05 80, of u mailt naar contact@stwt.nl.
Op https://tijdvooronderwijskwaliteit.nl is meer informatie te vinden, onder andere een overzicht van de activiteiten van de kinderen tijdens de Week van de Onderwijskwaliteit.

Gerelateerde artikelen

Kinderen STWT Museum
Kinderactiviteiten

Gratis toegang musea Amsterdam

Een unieke kans: Breng een gratis bezoek aan de musea van Amsterdam Het Scheepvaartmuseum, Van Gogh Museum, Amsterdam Museum, Stedelijk…
Menu