ChildPress Netherlands

Kinderactiviteiten

Kinderen maken nieuws tijdens sluiting scholen Nieuw West

AMSTERDAM – Tijdens de sluiting (ma 9 t/m vr 13 dec.) van de 16 Amsterdamse basisscholen van Stichting Westelijke Tuinsteden opent ChildPress.org een kinderperscentrum in het gebouw van de ‘Ru Paré Community’ in Nieuw-West. Terwijl leerkrachten die week keihard zoeken naar oplossingen om de onderwijscrisis het hoofd te bieden, gaan kinderen aan de slag als nieuwsmakers om aandacht te vragen voor hun schrijnende situatie; zij zijn slachtoffer van het gebrek aan kwalitatief onderwijs.

HET KINDERPERSCENTRUM De kinderen doen vanuit het perscentrum verslag van gebeurtenissen en initiatieven rondom ‘de week van de onderwijskwaliteit’ en onderzoeken met de insteek “Wie leert mij wat?!” hun leeromgeving. Ze zullen als journalist, cameraman of vlogger content leveren voor hun eigen online nieuws-site. Aan het einde van de week verschijnt er een papieren krant die op ludieke wijze gepresenteerd en bezorgd gaat worden.

DE KINDER-PERSBUS Om te zorgen dat kinderen vanuit het hele stadsdeel mee kunnen doen in het kinderperscentrum zal er maandag een speciale ‘American schoolbus’ langs verschillende ophaalpunten door Nieuw-West rijden. Kom vooral langs en maak een ritje mee! Ook de overige dagen wordt er voor busvervoer gezorgd.

WIJK IN ACTIE Op allerlei plekken in de gemeenschap van Nieuw-West zijn er initiatieven die de actie van de basisscholen ondersteunen. Zo wordt bijvoorbeeld, in het gebouw waar het ChildPress kinderperscentrum die week te gast is, ook een alternatief lesprogramma aangeboden door de Ru Paré Community met 36 gastdocenten uit de buurt. Onder andere staat ‘Leren Protesteren’ op het programma.

OVER CHILDPRESS ChildPress.org is een sociaal initiatief van uitgeverij Fysio Educatief (o.a. bekend van de lesmethode ‘De Klas Beweegt’). Alle activiteiten van de uitgeverij hebben tot doel om kinderen en jongeren in hun kracht te zetten en hun stem als wereldburger te laten horen.

Gerelateerde artikelen

Kinderen STWT Museum
Kinderactiviteiten

Gratis toegang musea Amsterdam

Een unieke kans: Breng een gratis bezoek aan de musea van Amsterdam Het Scheepvaartmuseum, Van Gogh Museum, Amsterdam Museum, Stedelijk…
Menu